Legume trase la tigaie cu usturoi

Reteta mea preferata pentru micul dejun duminical,dar poate fi savurata si ca fel principal sau garnitura.
Pentru pregatire avem nevoie de urmatoarele:

Ingrediente:
1 morcov mare(eu am folosit unul violet si sincer,mi-a placut foarte mult,e mai aromat)
1 dovlecel
1 ceapa rosie
250 g ciuperci
80 g bresaola
usturoi,dupa gust
sare,piper
ulei de masline
oua pentru servire

Pregatire:
Feliem subtire legumele:morcovul,dovleceii,ciupercile si ceapa.
Usturoiul il mojarim cu putina sare de mare.
Incindem 4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mai inalta,si adaugam legumele.
Sotam legumele in tigaie pana incep sa se inmoaie.
Adaugam feliile de bresaola.
Pentru cei care nu stiu,bresaola este un mezel sărat,din carne de vită,obținut prin uscarea la aer timp de două-trei luni(după ce a stat la macerat cu sare și condimente specifice – nucșoară,scorțișoară),timp în care se întărește și își schimbă culoarea în roșu închis,intens,pierzând cam 40% din greutatea inițială.
Daca nu aveti,puteti folosi cu succes orice alt tip de mezel uscat sau afumat.
Potrivim de sare si piper si adaugam usturoiul mojarit.
Amestecam si mai lasam 1 minut pe foc pentru ca legumele sa traga din aroma usturoiului.
Servim alaturi de un ou prajit in putin de ulei de masline sau un ou romanesc,posat in apa,alaturi de paine prajita.
Pofta buna!





Comentarii

Postări populare