Tarta cu ciuperci

Banuiesc ca ati observat faptul ca sunt fan paste si tarte.
Zilele trecute am pregatit o tarta cu ciuperci,simpla si rapida si foarte gustoasa.
Ideala pentru o cina tarzie,alaturi de o salata verde sau de cruditati.

Ingrediente:
Pentru aluat:
300 g faina
150 g unt la temperatura camerei
80 ml lapte
1 praf de sare
Pentru umplutura:
100 g ciuperci proaspete
150 g sunca de pui afumata
50 ml lapte
50 ml smantana acra
100 g brie
2 oua
sare,piper

Preparare:
Pentru aluat,se amesteca faina cu sarea si untul taiat bucatele.
Trebuie sa iasa un aluat faramitat bucatele,care se vor transforma intr-un aluat in momentul in care adaugam laptele.
Se intinde aluatul intr-o foaie care se transfera intr-o forma pentru cuptor,se inteapa cu furculita si se coace 10 minute.


Intre timp,ciupercile se trag la tigaie,fara grasime,pana ce apa care o lasa scade.
Batem ouale cu smantana si laptele,potrivim de sare si piper si adaugam ciupercile.
Taiem sunca de pui si branza brie in felii subtiri.
Scoatem tarta de la cuptor,turnam amestecul de oua peste aluatul semicopt si asezam feliile de sunca si branza brie desupra.


Introducem forma la cuptor pentru maxim 30 de minute.


Servim cu maaare pofta!


Comentarii

Postări populare