Budinca de ciocolata

Pot spune ca este cea mai buna budinca care am mancat-o pana in prezent...cu toate ca nu prea ma topesc dupa ciocolata amaruie.
Reteta este preluata de pe blogul Mayei,cu mici modificari.

Ingrediente:
50 g zahar
15 g amidon
250 ml lapte
50 g ciocolata cu continut mare de cacao(70%)
1 lingura de miere(optional)

Pregatire:
Intr-o cratita de inox caramelizam zaharul(trebuie sa aibu nuanta aceea aurie).
Pastram cateva linguri de lapte si restul il turnam peste caramel.
Lasam pe foc pana ce caramelul se topeste.
Intre timp,amestecam laptele pus deoparte cu amidonul.
Cand caramelul este complet topit,adugam amestecul de amidon si amestecam.
Lasam sa dea cateva clocote pana ce se ingroasa compozitia;in tot acest timp amestecam compozitia cu un tel para,pentru a evita lipirea.


Stingem focul si incorporam ciocolata taiata bucatele;amestecam pana ce aceasta este complet topita.


La final,adaugam mierea si eventual amaretto,lichior de cafea,in functie de preferinte.


Yummy!!!


Delicioasa!!!

Comentarii

Postări populare