Dulceata de smochine

Ingrediente:
1100 g smochine
700 g zahar
1000 ml apa
zeama e la o lamaie
1 pastaie de vanilie
1 baton de scortisoara

Preparare:
Fierbem un sirop din apa,zahar,vanilie si scortisoara,aproximativ 20 de minute.
Adaugam zeama de lamîie si smochinele(eu am taiat fructele sferturi) si lasam pe foc cam 45 de minute la foc moderat,timp in care amestecam usor de cateva ori.


Dupa cele 45 de minute,dam focul mare si fierbem dulceata pe foc iute inca 15 minute,timp in care nu plecam de langa oala.
In acest timp,siropul isi schimba proprietatile,se ingroasa,devine lipicios.
Turnam dulceata in borcane,nu inainte insa de a indeparta batonul de scortisoara si cel de vanilie.
Inchidem borcanele si le intoarcem pe capac pentru cca. 20 de minute,dupa care le transferam in camara.


Delicioasa!

Comentarii

Postări populare