Mancare de pui sub capac de paine

              O reteta de te lingi pe degete!!!
Reteta este preluata de pe blogul Laurei Adamache,careia ii multumesc.

Ingrediente:
1 kg pulpe de pui sau ciocanele
400 g rosii
100 g masline uscate
400 g ciuperci champignon
2 rosii deshidratate
1 ardei iute uscat
1 catel usturoi
1 pahar vin alb
2 foi de dafin
ulei de masline
sare,piper,patrunjel verde

Capac de paine:
300 g faina
10 g drojdie proaspata
5 g sare
160 g apa calduta
1 lingura ulei de masline

In plus:
1 lingura de faina
2 linguri de apa

Preparare:
Intr-un vas de lut,punem la calit in 2 linguri de ulei de masline,catelul de usturoi necuratat dar zdrobit cu lama unui cutit.
Dupa doua minute,adaugam pulpele de pui taiate in doua si le lasam pe foc mic pana se rumenesc.
Dupa ce s-au rumenit,adaugam vinul iar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele,rosiile taiate in bucatele,ciupercile,rosiile deshidratate tocate marunt,patrunjelul tocat si foile de dafin.


Acoperim cu un capac si lasam la foc mic aproximativ 30 de minute.
Din cand in cand,intoarcem puiul de pe o parte pe cealalta.
Intre timp,pregatim capacul de paine.
Intr-un vas,punem faina iar in centru adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si uleiul de masline.
Incepem sa framantam si cand prinde consistenta adaugam sarea.
Trebuie sa obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Luam vasul de pe foc si o lasam cateva minute sa se raceasca.
Intr-un vas mic,amestecam o lingura de faina cu doua linguri de apa,astfel incat sa obtinem o compozitie fluida,ca cea pentru clatite.
Intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire,mai mare decat diametrul vasului.
Cu aluatul fluid ungem cu o pensula bordura vasului si 2 centimetri din partea sa exterioara.
Intindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a vasului si il presam bine.
Bagam vasul in cuptorul preincalzit,pana ce capacul de paine se rumeneste frumos.


Cu un cutit,taiem capacul vasului si servim mancarea direct din vas,alaturi de painica.


Este nemaipomenit de gustos...
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare