Tagliatelle cu dovlecei si sos de smantana

Ingrediente:
300 g tagliatelle
150 g sunca afumata de pui sau curcan
100 g parmezan ras
20 g unt
200 ml smantana pentru gatit
2 galbenusuri
1 dovlecel mare
2 catei de usturoi
sare
piper
patrunjel verde

Preparare:
Pentru inceput,punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Spalam dovleceii,ii taiem in doua si scoatem miezul cu o lingurita;ii taiem fasii subtiri pe lungime,apoi ii tocam oblic,pentru a obtine forma pastelor.
Amestecam galbenusurile cu smantana lichida si 50 g parmezan.
Intr-o tigaie,topim untul si adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului.
Il lasam sa aromatizeze untul,apoi il scoatem din tigaie,nu trebuie sa se arda pentru ca va lasa un gust amar.
Adaugam sunca taiata marunt si o calim in tigaie,apoi adaugam si dovleceii.
Lasam pe foc aproximativ 5 minute pana dovleceii incep sa se inmoaie putin.
Adaugam pastele scurse in tigaie,amestecul de ou si smantana si o cescuta de apa in care au fiert pastele.
Pastele se strecoara si se adauga fierbinti,nu se clatesc cu apa rece.
Amestecam totul,lasam pe foc mic cca. 1 minut,sa se imprieteneasca aromele;nu trebuie sa fiarba,pentru ca in loc de sos,vom obtine omleta.
Potrivim de sare si piper si stingem focul.
Servim pastele fierbinti,cu restul de parmezan ras deasupra si patrunjel verde tocat
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare