Cartofi umpluti cu carne de vita
Ingrediente:
400 g pulpa de vitel
100 g cascaval
200 ml sos de rosii
5 cartofi medii
1 ceapa mare
3 graunti de usturoi
ulei de masline
sare
piper
cimbru
Preparare:
Pentru inceput incindem cuptorul la 200 grade C.
Curatam cartofii si ii taiem in doua.
Le indepartam miezul cu ajutorul ustensilei de decorat pepene.
Punem cartofii intr-un vas termorezistent,ii pensulam cu ulei pe toate partile si introducem tava in cuptor pana ce cartofii se inmoaie.
Intre timp,tocam carnea cubulete mici sau o macinam in robot.
Tocam marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o tigaie incindem 4 linguri de ulei de masline si adaugam carnea;o calim pe toate partile pana se rumeneste.
Scoatem carnea pe o farfurie si adaugam in tigaie ceapa si usturoiul.
Le calim putin si adaugam sosul de rosii.
Adaugam si carnea de vita si fierbem sosul pana scade putin si carnea devine moale.
Potrivim de sare si piper si adugam cimbru uscat.
Scoatem cartofii din cuptor si ii umplem cu amestecul de carne.
Radem cascaval deasupra si introducem tava in cuptor pentru maxim 10 minute.
Servim cartofii fierbinti cu sos de iaurt.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu