Cupcakes cu morcov si glazura de branza

Iubirea mea pentru morcovi a inceput la Starbucks,cand am degustat prima data tortul de morcovi cu crema de branza.
D-e-l-i-c-i-o-s!!!!
Daca nu l-ati incercat pana cum,vi-l recomand din suflet,este deosebit!
Am reprodus acasa reteta tortului de la Starbucks,a iesit super,acelasi gust,aceeasi consistenta,insa nu l-am fotografiat.
Promit sa refac reteta si sa revin cu ea.
Acum sa trecem la aceste briose,care sunt tare bune si dispar cat ai clipi,data viitoare fac portie dubla!
Multumiri Alex pentru reteta,pupici multi din partea familionului!!!:))
Reteta este pentru 12 bucati,eu insist sa faceti portie dubla!

Ingrediente:
180 g faina
150 g zahar brun
100 g unt topit
200 g piure de morcovi
1 ou
2 linguri iaurt grecesc
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
1/4 lingurita ghimbir
1/4 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare

Pentru glazura de branza:
200 g crema de branza
300 g zahar pudra
50 g unt la temperatura camerei
1 lingurita miere
1 lingurita coaja rasa de portocala

Preparare:
Pentru inceput,incindem cuptorul la 180 grade C.
Pregatim tava cu hartiutele pentru briose.
Intr-un bol amestecam faina,praful de copt,bicarbonatul,sarea,scortisoara,nucsoara si ghimbirul.
Intr-un alt bol amestecam untul topit,zaharul brun,oul,iaurtul si extractul de vanilie.
Se adauga piureul de morcovi.
Amestecam compozitia lichida cu cea solida pana la omogenizare.
Distribuim compozitia in forme cu ajutorul unei linguri.

Coacem briosele 20 minute sau pana trec testul scobitorii.
Trebuie sa ramana moi si pufoase,daca sunt coapte prea mult se intaresc.
Scoatem briosele pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
Cu un mixer,amestecam crema de branza cu unt,zahar pudra,miere si coaja de portocala rasa.
Mixam foarte putin,decat pana se imbina ingredientele.
Decoram briosele cu glazura de branza si servim cu nerabdare!:))
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare