Tort cu crema de zahar ars

Cand aveti multe oua si pofta de ceva dulce si rapid,tortul de zahar ars este solutia ideala!

Ingrediente:

Pentru crema de zahar ars:
1 l lapte
8 oua
6 linguri zahar
1 plic capuccino

Pentru caramel:
8 linguri zahar

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina

Preparare:
Intr-o cratita incalzim laptele cu cele 6 linguri de zahar;nu il fierbem,doar il incalzim!
Intr-un alt vas amestecam ouale cu plicul de capuccino.

Amestecam ouale cu laptele cald.
Intr-o cratita mai inalta,cea in care vom coace tortul,caramelizam cele 8 linguri de zahar.
Miscam oala circular pentru a imbraca peretii acesteia cu caramel.

Turnam compozitia de lapte si oua in cratita si o introducem in cuptor pentru 30 minute.

Dupa 20 minute de cand am introdus crema de zahar ars in cuptor,ne apucam sa facem blatul.
Separam albusurile de galbenusuri,batem albusurile spuma,adaugam zaharul in ploaie,mixam pana obtinem o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile rand pe rand,si in final faina cernuta,amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia.
Scoatem cratita din cuptor,verificam cu lama cutitului crema de zahar ars si daca este coapta,distribuim blatul deasupra acesteia,niveland compozitia.

Introducem cratita in cuptor pentru inca 15 minute,sau pana blatul este copt.

Scoatem cratita,o lasam sa se raceasca,punem un platou deasupra acesteia si intoarcem cratita cu fundul in sus,pe platou.
O lasam asa pentru cel putin 8 ore,in frigider.
Servim tortul decorat cu frisca si nuci caramelizate,sau dupa preferinte.
Pofta buna!



Comentarii

Postări populare