Chec cu susan

Un chec care se face extrem de simplu.
Reteta este preluata de pe site-ul lui Pokhas,pe care o admir foarte tare si ii multumesc pentru aceasta reteta.

Ingrediente:
3 oua
10 linguri zahar
10 linguri cu varf faina
1 plic zahar vanilinat
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 lingura cacao
50 ml apa
50 ml ulei
esenta de rom
esenta de portocale
susan
unt

Preparare:
Pentru inceput ungem forma in care vom coace checul cu unt si o tapetam cu susan prajit intr-o tigaie.
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilinat,pana ce zaharul se topeste si compozitia devine cremoasa si galbenusurile se deschid la culoare.
Turnam alternativ apa si uleiul si mixam continuu.
Adaugam faina amestecata cu praf de copt,fara sa ne oprim din mixare.
La final,adaugam esenta.
Amestecam o mica parte din compozitie cu lingura de cacao,turnam compozitia de chec in tava si apoi pe cea combinata cu cacao.
Imbinam ambele compozitii cu ajutorul unei furculite.
Introducem checul in cuptor pentru 35 minute,la 180 grade,facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca s-a copt.
In primele 20 minute nu deschidem cuptorul.
Eu nu am mai apucat sa il garnisesc cu ciocolata.
Cat de repede l-am facut,atat de repede l-am si mancat.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare