Pui cu sos de tarhon si cartofi copti

Sosul de tarhon este preferatul meu in randul sosurilor albe,si merge extraordinar de bine cu carnea de pui.
Sper sa va placa si voua la fel de mult!

Ingrediente:
10 ciocanele de pui
10 cartofi medii
ulei de masline
sare
piper

Pentru sosul de tarhon avem nevoie de:
1 ceapa mica
1 graunte usturoi
1 lingura unt
1 lingura mustar dijon
150 ml supa de pui
150 ml vin alb
50 ml smantana pentru gatit
ulei de masline
tarhon uscat
sare
piper

Preparare:
Intr-un vas termorezistent,punem putina apa,ulei de masline,untul si ciocanele de pui.
Presaram sare si piper si introducem tava in cuptor pana ce pulpele se rumenesc.
Pentru cartofi copti,curatam cartofii,ii spalam,ii taiem sferturi si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin.Atentie,nu trebuie sa ii fierbem complet,doar sa devina moi la suprafata.
Scurgem cartofii si ii punem intr-o tava unsa cu ulei de masline,presaram sare si piper si ulei de masline deasupra si ii amestecam pana sunt toti acoperiti de ulei.
Introducem tava in cuptor pana ce cartofii devin aurii.
Dupa ce carnea s-a copt,o scoatem din tava si o acoperim cu folie de aluminiu pentru a ramane calda.
Sosul din tava il punem intr-o cratita,adaugam ceapa tocata marunt si o calim.
Stingem totul cu vin alb si lasam pe foc pana ce acesta se evapora.
Amestecam supa de pui cu smantana pentru gatit si mustar.
Adaugam peste sosul din cratita.
Adaugam tarhonul uscat si potrivim de sare si piper.
Stingem focul si servim carnea alaturi de sosul de tarhon si cartofi copti.
Pofta buna!





Comentarii

Postări populare