Pui cu lămâie la cuptor

Carnea de pui este preferata mea si este cel mai des gătita in familia noastră.
Mulți spun ca pieptul de pui are un gust fad,dar va asigur ca puiul gătit in acest mod,este cel mai delicios cu putinta...carnea devine foarte frageda,suculenta,aromata...deține toate calitatile pentru a ne incanta simturile.
De cand am descoperit reteta aceasta,numai in felul acesta gătesc puiul întreg.

Ingrediente:
1 pui potrivit(al meu a avut 1 kg)
1 lămâie
5 graunti de usturoi
100 g unt la temperatura camerei
cimbru uscat
sare
piper

Pregătire:
Maruntim usturoiul intr-un mojar.
Amestecam untul cu usturoiul maruntit,cimbru uscat,sare si piper.
Ungem puiul pe interior si exterior cu pasta obtinuta.
Taiem in doua lămâia spălata si o introducem in interiorul puiului.
Punem puiul intr-un vas termorezistent cu capac,sau intr-o cratita de fonta cu capac.
Introducem vasul acoperit cu capac,in cuptorul preincalzit.
Coacem puiul pana in momentul in care,daca introducem o scobitoare in cea mai groasa parte a acestuia,sucul eliminat este clar.
In acel moment,scoatem capacul si lăsăm puiul sa se rumeneasca deasupra.
Servim puiul alături de sos,garnitura preferata si eventual,o salata.
Noi l-am servit alături de cartofi copti si piure,salata verde cu morcov si varza rosie si dulceata de merisoare.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare