Ciocanele de pui cu sos paprika si cartofi copti in coaja

O reteta simpla,rapida si gustoasa!

Ingrediente:
6 ciocanele de pui
12 cartofi medii

Pentru sosul de paprika avem nevoie de:
2 linguri de unt
1 lingura faina
10 linguri lapte cald
3 linguri de smantana
2 lingurite paprika dulce
sare si piper


Pregatire:
Pregatim ciocanelele,le condimentam cu sare si piper si le pensulam cu ulei de masline.
Le coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
Cartofii de asemenea,ii pensulam cu ulei de masline,presaram sare si piper deasupra,ii infoliem in folie de aluminiu.
Ii punem intr-o tava si ii coacem pana ce furculita patrunde cu usurinta in acestia.
Intre timp,pregatim sosul astfel:topim untul intr-o tigaie,adaugam faina si amestecam cu un tel tip para.
Treptat,adaugam laptele,pana ce capata o consistenta cremoasa.
Stingem focul si adaugam smantana in care am dizolvat cele doua lingurite de paprika.
Potrivim de sare si piper si servim sosul alaturi de ciocanele si cartofi copti in coaja.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare