Tort cu lava de lichior de oua





                 Anul acesta,de Paste,am introdus in meniu ca desert,tortul cu lava...de lichior de oua,al Laurei Sava,careia ii multumesc pe aceasta cale.
                 Insa,inainte de Paste s-au schimbat planurile si am plecat in Bulgaria asa ca,am hotarat sa execut acest minunat tort de Florii.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Blat:
4 oua
120 grame zahar
100 grame faina
100 grame nuci sau alune macinate
2 lingurite praf de copt

Crema:
10 grame gelatina
200 mililitri lichior de oua
200 grame branza de vaci
75 grame zahar
600 mililitri frisca
 

Pentru decor:
300 mililitri frisca
50 grame fistic

150 mililitri lichior de oua

Pregatire:
Alunele sau nucile se macina.Se incinge cuptorul la 175 grade celsius.Se mixeaza ouale cu zahar si 4 linguri de apa.Se amesteca faina cu alunele macinate si praful de copt si se inglobeaza cu grija in amestecul de oua.
Se aseaza compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 35 de minute.
Se lasa sa se racoreasca.
Pentru crema,se inmoaie gelatina;se amesteca lichiorul de oua cu branza de vaci si zahar.Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 4 linguri de crema apoi se inglobeaza in restul de compozitie.Se lasa la frigider.Cand crema incepe sa se intareasca,se bate frisca si se inglobeaza.Se taie blatul pe 2 niveluri si se umple cu crema.Se aseaza deasupra restul de crema si se da tortul la rece pentru aproximativ 3 ore.
Frisca se bate si se imbraca jumatate din marginea tortului(mijlocul tortului trebuie sa ramana neacoperit).
Se orneaza cu fistic tocat.Se spriteaza restul de frisca in gramajoare si se adauga,cu grija,lichiorul in mijlocul tortului.Se orneaza pe margine cu bombonele de rom si cocos.Se serveste cu maaaree pofta,pentru ca este absolut delicios!


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare