Tort cu ganache de ciocolata,amaretti si glazura de branza cu ciocolata albă


Ingrediente:

Pentru blat:

5 oua
5 linguri apa
10 linguri zahăr
10 linguri făina
1 praf de sare

Pentru ganache de ciocolata:
200 g ciocolata 70% cacao
200 g frișcă lichida

Pentru glazura de branza si ciocolata albă:

250 g unt
250 g crema de branza tip Philadelphia 
200 g ciocolata alba
100 g zahăr pudra
colorant alimentar roz(Wilton)

In plus:

300 g fursecuri amaretti
300 g cireșe 
100 ml sirop de cirese
5 linguri zahăr

Preparare:
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana se întăresc.
Adăugăm zaharul in ploaie si mixam in continuare,pana obținem o bezea ferma si lucioasa.
Adăugăm galbenusurile si apoi făina cernuta.
Amestecam de jos in sus pentru a îngloba făina.
Tapetam cu hârtie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm.
Turnam compozitia si introducem forma in cuptorul preincalzit la 180 grade C,timp de 40 minute sau pana ce trece testul scobitorii.
Scoatem blatul si il lăsam sa se răcească complet,apoi il feliem in doua bucati.
Pentru ganache-ul de ciocolata,radem ciocolata.
Incalzim smântâna pentru frișcă,nu mai mult de 40 grade C.
Doar o înfierbântam si o turnam peste ciocolata rasa,amestecând pentru omogenizare.
Lăsam compozitia sa se răcească apoi o introducem in frigider pana se răcește complet.
O scoatem din frigider si o mixam timp de 7-8 minute pana obținem o crema densa,pufoasa.
Păstrăm crema in frigider pana la ansamblarea tortului.
Curățăm cireșele de sâmburi si le punem pe foc cu zaharul si putina apa.
Fierbem timp de 2 minute pana se leagă siropul.
Pentru glazura,topim ciocolata alba pe baie de aburi;o lăsam sa se răcească.
Mixam untul foarte moale cu zahăr pudra,adăugăm crema de branza rece si mixam cat sa o inglobam,nu mai mult pentru ca se va lichefia.
Adăugăm ciocolata alba si un strop de colorant pentru a obține nuanța de roz dorita.
Trecem la ansamblarea tortului:punem primul blat pe un platou.
Adăugăm jumatate din cantitatea de ganache,apoi punem fursecurile inmuiate in siropul de cireșe.
Adăugăm cel de-al doilea strat de crema,cireșele,apoi ultimul blat.
Introducem tortul in frigider pentru 3 ore.
Scoatem tortul din frigider si il îmbrăcăm in glazura roz.


Il ornam dupa preferinte!
Pofta buna!





Comentarii

Postări populare