Soufle de broccoli


Ingrediente:

300 g broccoli
150 ml lapte
50 g parmezan
3 oua
1 lingura faina
1 lingura unt
sare
piper

Preparare:

Desfacem broccoli in buchetele mici.
Il fierbem timp de 10 minute in apa,apoi il transferam intr-un bol cu apa rece pentru a opri fierberea.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albușul cu un praf de sare pana se întărește.
Separat,frecăm galbenusurile pana se albesc.
Topim untul intr-o tigaie si adăugăm buchetelele de broccoli.
Le călim putin,adăugăm faina si apoi laptele.
Lăsam pe foc pana se ingroasa compozitia.
Amestecam galbenusurile cu crema de broccoli si parmezanul ras.
Adăugăm albușurile si amestecam de jos in sus,pentru a obține o compozitie aerata.Potrivim de sare si piper.
Distribuim compozitia in 4 forme pentru soufle unse in prealabil cu unt,pe care le introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade C,pentru 30 minute.
Le servim drept garnitura-ceea ce noi am făcut-sau ca atare.
De menționat faptul ca atât reteta soufle-ului cat si cea a pieptului de rata au fost preluate de pe:http://bucatarsubacoperire.blogspot.ro/2012/03/piept-de-rata-crocant-cu-sos-de-afine.html?m=1,cu mii de multumiri!
Acestea fiind spuse,nu pot decât sa va urez:pofta buna!






Comentarii

Postări populare