Piept de rata crocant cu sos de visine



Asa cum spuneam pe facebook,astazi am avut pofta de ceva bun,ceva care sa ne încânte papilele pe deplin.
Pe lângă supa de pui bogata in legume,am pregătit un piept de rata cu sos de visine si soufle de broccoli...bun...tare bun totul.
Pieptul de rata crocant si aromat,soufle-ul dulceag si cremos iar sosul...perfect,e putin spus!

Ingrediente:

1 piept de rata
sare de mare
piper 

Pentru sosul de visine:

150 g visine
100 ml vin rosu
1 lingura zahăr
1 lingura unt
sare
piper

Preparare:

Tăiem pieptul de pui in doua bucati.
Le crestam pielea in romb,fără a ajunge insa la carne.
Pudram cu sare grunjoasa si piper din belsug.
Il punem cu partea cu piele in jos,intr-o tigaie pe care o putem introduce si in cuptor,fără adaos de ulei.
Punem tigaia pe foc timp de 5 minute,apoi întoarcem pieptul si mai prajim 3 minute.
Veți observa câta grăsime va lăsa in tigaie.
Scurgem grăsimea si introducem pieptul de rata in cuptorul preincalzit la 180 grade C,pentru 10 minute.
Scoatem pieptul de rata din cuptor si il lăsam sa se odihneasca 5 minute sub o folie de aluminiu.
Între timp ne ocupam de sos:punem 2 linguri din grăsimea lăsată de piept si adăugăm visinele curățate de sâmburi.
Adăugăm vinul si zaharul si fierbem pana ce sosul se leagă si scade putin.
Stingem focul si adăugăm cubul de unt.
Potrivim de sare si piper.
Tăiem pieptul de rata in felii oblice pe care le servim cu sos de visine si garnitura la alegere.
In cazul nostru a fost un soufle de broccoli,a cărui reteta o voi posta curând.


Pofta buna!



Comentarii

Postări populare