Pui piccata

Ingrediente:

500 g aripi de pui
50 g unt
2 linguri de faina
3 linguri de capere
2 graunti de usturoi
250 ml supa de pui
100 ml smantana pentru gatit
50 ml vin alb
50 ml suc de lamaie
patrunjel verde
ulei de masline
sare
piper

Preparare:
Spalam aripile de pui,le uscam cu servete de hartie si le taiem in doua.
Calim aripile de pui in putin ulei de masline pana se rumenesc pe ambele parti.
Stingem cu vin si lasam pe foc pana ce acesta se evapora.
Scoatem aripile si topim untul.
Adaugam faina si amestecam.
Adaugam treptat supa de pui pana obtinem un fel de sos bechamel.
Adaugam aripile,caperele,smantana,usturoiul zdrobit si sucul de lamaie.
Fierbem la foc mic cca. 5 minute.
Potrivim de sare si piper,stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim puiul cu sos si garnitura la alegere.
Noi l-am servit cu orez fiert,amestecat cu unt si putin parmezan ras.
Pofta buna!




Comentarii

Postări populare