Gnocchi de cartofi cu piept de pui si mozzarella

O reteta foarte rapida si extrem de delicioasa.
Pana si sotului meu i-a placut foarte mult,cu toate ca el nu este fan paste!
Pentru cei care nu stiu,gnocchi sunt produsi din aluat de paste la care se adauga diverse:spanac,cartofi,branza,etc.
Se pot face si in casa,dar de data aceasta eu am gasit la Lidl,gnocchi de cartofi proaspeti si am zis sa ii testez.
Au fost foarte ok!

Ingrediente:
500 g gnocchi de cartofi
200 g piept de pui
200 g mozzarella
100 g parmezan
5 graunti de usturoi
150 ml sos de rosii
busuioc proaspat
ulei de masline
sare
piper

Preparare:
Punem gnocchi la fiert in apa cu sare,conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie incingem putin ulei de masline si adaugam grauntii de usturoi zdrobiti.
Ii calim cat sa emane aroma apoi ii scoatem din tigaie.
Atentie,sa nu ardeti usturoiul caci va lasa un gust amar.
Punem in tigaie pieptul de pui taiat bucatele si il calim.
Adaugam sosul de rosii si fierbem sosul cca. 10 minute,la foc mic.
Potrivim sosul de sare si piper si adaugam pastele fierte si scurse de apa,plus o cescuta din apa in care au fiert.
Adaugam busuiocul tocat marunt si stingem focul.
Punem compozitia intr-o forma termorezistenta sau in mai multe forme individuale.
Adaugam felii de mozzarella deasupra si parmezan ras.
Introducem forma in cuptorul preincalzit si coacem pana ce suprafata se topeste si devine putin rumena.
La mine s-a intamplat sa le uit in cuptor si au devenit mai bronzate!:))
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare