Ciorba de oua

O ciorbita foarte gustoasa,pe care o pregatea mama mea cand eram mica.

Ingrediente:
1 morcov
1 ceapa
1 radacina de telina
1 ardei capia rosu
1 legatura patrunjel verde
10 oua
500 g smantana
suc de lamaie proaspat stors
sare
piper

Preparare:
Pentru inceput punem 4 litri de apa la fiert impreuna cu morcovul,telina tocate in tije si ceapa tocata marunt.
Intre timp pregatim o omleta din 6 oua,ardeiul capia tocat marunt impreuna cu jumatate din legatura de patrunjel.
Coacem omleta in putin ulei de masline,o lasam sa se raceasca si apoi o taiem cubulete.
Dupa ce au fiert legumele,adaugam bucatile de omleta si mai fierbem cca. 10 minute.
Amestecam galbenusurile de la cele 4 oua ramase,impreuna cu smantana.
Adaugam cate un polonic de supa peste amestecul de ou si smantana,pana ce acesta ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba.
Potrivim ciorba de sare si piper si adaugam sucul de lamaie.
Servim ciorbita cu patrunjel verde,tocat marunt.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare