Oua Benedict



O alta reteta preferata pentru micul dejun...oua benedict!
Imi plac maxim,de fiecare data cand am mai mult timp la dispozitie pentru pregatirea micului dejun,le execut.
De obicei,pregatesc dinainte "english mufinns",cand voi avea mai mult timp la dispozitie,voi posta si reteta acestora.
In mod normal,pentru pregatirea oualelor benedict se folosesc aceste briose englezesti,pentru reteta aceasta insa nu am folosit english muffins,am folosit felii de paine prajita.
In locul brioselor englezesti,se pot folosi chifle simple.
Gustul nu este acelasi,evident,dar pentru a ne satisface pofta le putem inlocui.

Ingrediente:
2 chifle
4 oua
4 felii de sunca afumata de pui/curcan
50 g unt

Pentru sosul olandez:
2 galbenusuri
2 linguri de apa
4 linguri suc de lamaie
150 g unt topit
sare
piper

Preparare:
Cu ce incepem?!...cu fierberea oualelor...adica oua posate.
Deci,intr-o cratita,punem 3 litri de apa la fiert,impreuna cu putin otet.
Ouale le vom sparge pe rand,intr-o cescuta.
In momentul in care apa incepe sa fiarba,vom crea un vartej cu ajutorul unei linguri si vom turna oul in apa,in mijlocul vartejului.
In momentul turnarii oului in apa,marginea cescutei trebuie sa atinga apa.
Procedam la fel si pentru celelalte oua ramase si le fierbem in apa pana obtinem consistenta dorita.
Le scoatem cu o spumiera pe o  farfurie tapetata cu servetele pentru a absorbi excesul de apa.
Pentru sosul olandez,amestecam galbenusurile cu apa rece,si le punem deasupra unui vas in care fierbe apa.
Lasam amestecul sa fiarba pe baie de aburi pana devine cremos si se ingroasa.
Atentie,nu trebuie sa fiarba,pentru ca vom obtine omleta,nu sos!
Tragem galbenusurile de pe foc si adaugam treptat untul topit si racit,amestecand bine dupa fiecare cantitate adaugata.
La final adaugam sucul de lamaie si potrivim de sare si piper.
Chiflele le taiem in doua si le prajim pe partea interioara,intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
Prajim si feliile de sunca.
Ungem feliile de chifla cu unt,punem deasupra cate un ou posat,o felie de sunca prajita si sos olandez.
Servim cate doua bucati la o portie.
Desi e ceva de munca pentru un mic dejun,va asigur ca merita efortul.
Sa aveti pofta!









Comentarii

Postări populare