Triple chocolate toffifee cheesecake

Inspirata de Paula,am executat si eu acest  "Triple chocolate toffifee cheesecake".
Stiu,stiu,denumirea este foarte pompoasa,dar sa stiti ca nu este deloc greu de facut,necesita doar putina atentie si bineinteles,rabdare.
L-am facut de Craciun,cand i-am avut drept invitati la masa pe parintii si socrii mei si,desi pentru ei nu mai este o noutate faptul ca gatesc foarte mult,am vrut sa ii surprind cu acest desert,si zic eu ca am reusit.
Sa trecem la reteta,cu mii de multumiri Paulei pentru reteta!

Ingrediente:

Pentru crusta:
350 g biscuiti integrali
150 g unt
3 linguri cacao
2 linguri zahar
2 linguri lapte
1 lingurita scortisoara

Pentru caramel:

200 g zahar70 g unt
50 g alune
50 g arahide
70 ml smantana pentru gatit
4 linguri apa

Pentru primul strat de ciocolata:
80 g ciocolata neagra cu 70% cacao

1 lingura lapte
1 lingura ulei

Pentru crema de branza:
300 g crema de branza
100 g smantana
100 g ciocolata alba

4 g gelatina
150 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar vanilinat

Pentru al doilea strat de ciocolata:
100 g ciocolata neagra cu 70% cacao
2 linguri lapte
1 lingura ulei

Pentru decor:
100 ml smantana pentru frisca
1/2 lingurita zahar
1 cutie bomboane Toffifee


Preparare:
Pentru inceput,vom face caramelul.
Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti,topim zaharul cu cele 4 linguri de apa.
Il lasam pe foc pana ce zaharul incepe sa se topeasca si devine auriu,apoi tragem tigaia de pe foc,adaugam smantana si amestecam energic.
Adaugam untul taiat cubulete si la final alunele;lasam caramelul sa se raceasca.
Trecem la crusta:macinam biscuitii in robot,ii amestecam cu cacao,scortisoara si zahar,apoi adaugam untul topit si laptele;amestecam pentru a omogeniza compozitia.
Distribuim amestecul intr-o forma cu perete detasabil(21 cm diametru),ridicand o margine inalta.
Presam bine amestecul cu ajutorul unei linguri sau cu fundul unui pahar,si introducem forma in frigider.
Dupa 10 minute,scoatem forma din frigider si turnam in ea caramelul cu alune.
Reintroducem forma in frigider.
Pregatim primul strat de ciocolata,topind pe baie de aburi ciocolata rupta bucati,impreuna cu lapte si ulei.
Turnam ciocolata deasupra caramelului si introducem din nou forma in frigider.
Pentru crema de branza,topim ciocolata alba pe baie de aburi.
Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece.
Crema de branza o mixam impreuna cu smantana pentru frisca si zaharul vanilinat.
Adaugam treptat ciocolata alba topita.
In final incorporam si gelatina hidratata.
Turnam crema de branza deasupra stratului de ciocolata si introducem din nou forma in frigider,de data aceasta pentru mai mult timp,pana ce crema de branza se intareste.
Pregatim cel de-al doilea strat de ciocolata,topind pe baie de aburi ciocolata cu ulei si lapte.
Lasam glazura sa se racoreasca.
Dupa ce crema de branza s-a intarit,distribuim deasupra ultimul strat de ciocolata.
Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana se intareste.
Spritam deasupra rozete de frisca si ornam cu bomboane Toffifee.
Desi este o reteta lunga,va asigur ca treaba va merge destul de repede.
Sper sa o incercati,merita din plin!
Pentru nelamuriri,sfaturi si intrebari,va incurajez sa lasati comentarii.
Din pacate,sectiune nu am,cu toate ca ea merita sa fie fotografiata,dar a disparut extrem de repede de pe platou si chiar nu am reusit sa imortalizez momentul!


Comentarii

Postări populare