Tarta de cartofi cu brie

               O reteta preluata dintr-o revista spaniola de gatit.
Eu ador branza brie in orice combinatie...

Ingrediente:
700 g cartofi curatati de coaja
100 g sunca de pui afumata
200 g brie
50 g unt
200 ml smantana lichida(pentru gatit)
100 ml vin alb
1 ceapa mare
sare,piper

Preparare:
Cartofii se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu sare.


Sunca de pui se taie fasii subtiri si se rumeneste intr-o tigaie de teflon,fara ulei.


Ceapa se toaca julien iar branza brie se decojeste si se taie in felii subtiri.
Smantana lichida se amesteca cu vinul si se potriveste de sare si piper.
Se unge cu unt o forma termorezistenta.


Se scurg cartofii fierti bine si se aseaza in forma.
Se adauga ceapa si sunca de pui si se amesteca.
Se toarna deasupra amestecul de vin si smantana.


Se repartizeaza feliile de brie si se da la cuptorul incins pana ce scade lichidul.


Servim cu o salata verde cu rosii si multa ceapa...
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare