Tagliatelle cu sos cremos

            Pastele sunt preferatele mele,le-as savura la orice ora din zi si din noapte.
Cel mai mult le gatesc cu sos alb...lui Catalin nu-i plac decat cele cu sos rosu,gen bolognese...asadar,pe acestea le mananc doar eu!

Ingrediente:
1 cutie de tagliatelle(eu folosesc pastele Barilla,mi se par cele mai bune)
100 g sunca de pui afumata
15 g unt
1 ceapa mica
50 ml vin alb
100 ml smantana lichida
50 g parmezan ras
2 galbenusuri de ou
1 lingura de ulei de masline
sare,piper

Preparare:
Punem pastele la fiert in apa cu sare,conform instructiunilor de pe ambalaj.
Sunca de pui o taiem in fasii subtiri iar ceapa sferturi.
Intr-o tigaie de teflon topim untul,adaugam ceapa,o rumenim pe toate partile si apoi adugam fasiutele de sunca.


Lasam pe foc cca. 2 minute pana se rumeneste sunca,apoi stingem cu vin.


Fierbem pana ce scade tot lichidul;la final,scoatem ceapa din compozitie.
Batem smantana cu galbenusurile de ou si parmezan.
Scurgem pastele de apa(atentie:nu le clatim cu apa rece!!!) si le amestecam cu o lingura de ulei de masline.
Amestecam pastele fierbinti cu sunca de pui si compozitia de ou si punem amestecul pe foc cca. 1 minut,pana devine cremos.
Servim cu parmezan ras.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare