Lasagna cu rosii si ciuperci

        Sincer,nu credeam ca o lasagna cu rosii si ciuperci poate fi asa delicioasa...
Am ramas foarte impresionata de gust...absolut spectaculos!!!
 
Ingrediente:
foi de lasagna uscate
4 rosii potrivite
15 ciuperci champignon
200 g mozzarela
100 g brie
busuioc
sare,piper

Pentru sosul bechamel:
1 cub de unt
2 linguri faina
700 ml lapte
sare,piper

Preparare:
Curatam ciupercutele de coaja si le taiem felii.
Intr-o tava cu hartie de copt asezam feliile de ciuperci una langa cealalta,le stropim cu ulei de masline si le introducem pentru 10 minute in cuporul incins.


Pentru sos,se topeste cubul de unt si apoi se adauga faina.
Se amesteca rapid ca sa nu faca cocoloase.
Se adauga laptele putin cate putin pana obtinem un sos gros.
Stingem focul si potrivim de sare si piper.
Intr-un vas termorezistent turnam putin sos si punem 2 foi de lasagna.
Turnam din nou sos,apoi punem din loc in loc rosii feliate,ciupercutele scoase din cuptor,felii de mozarella,sare,piper si busuioc.


Acoperim cu alte 2 foi de lasagna,turnam din nou sos,presaram ciuperci,rosii si mozzarela,si tot asa pana terminam toate ingredientele.
Ultimul strat trebuie sa fie de ciuperci si rosii,peste care adugam mozarella si branza brie feliata.


Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata.


Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste cu nerabdare...


Delicios!!!

Comentarii

Postări populare