Placinta cu dovleac


Ador placinta cu dovleac si daca tot e sezonul lui am zis sa profit...si am profitat...am facut placinta doua zile consecutiv.
Aluatul pentru placinta il fac de foarte multa vreme si pot spune ca de-a lungul timpului am testat diverse retete si tot la aceasta m-am întors;pentru mine este aluatul perfect:fraged,ușor crocant,nisipos si se păstrează extrem de bine câteva zile la rând.

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina
250 g unt
100 ml lapte
2 linguri zahar
2 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilinat
1 plic amoniu pentru prăjituri
1/2 lingurița sare

Pentru umplutura:

2 kg pulpa de dovleac
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilinat

Mod de preparare:

Radem pulpa dovleacului si o punem intr-o cratiță care va merge pe foc.
Adăugăm zaharul si zaharul vanilinat.
Călim dovleacul timp de 30 minute,pana ce zaharul se topește si amestecul devine cremos;trebuie sa scadă putin.
Între timp ne ocupam de crusta:
Amestecam laptele cu zahar,zahar vanilinat si amoniu.
Adăugăm galbenusurile,untul moale tăiat cubulete si faina.Framantam aluatul cat sa devină omogen si sa se dezlipească de pe mâini.
La nevoie mai putem adaugă faina.
Ideea e ca trebuie sa obținem un aluat moale,elastic si ușor de întins.
Punem pulpa de dovleac intr-o sita si o lăsam sa se scurga pret de 15-20 minute.
Împărțim aluatul in doua bucati si pudram planul de lucru cu faina.
Întindem doua discuri cu circumferinta egala cu cea a formei de copt.
Punem o foaie in forma,adăugăm umplutura,punem deasupra cea de-a doua foaie si unim cu degetele cele doua discuri pentru a sigila umplutura.
Crestam placinta la suprafața si o coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru aproximativ 40 minute sau reglam timpul de coacere in funcție de cuptorul deținut.
Dupa ce s-a copt o lăsam in forma sa se răcească,o pudram cu zahar si o servim cu mare pofta.






Comentarii

Postări populare