Piept de pui Kiev


Reteta cred ca va suna cunoscuta multora dintre voi.
Noua ne place foarte mult si am decis sa postez reteta.

Ingrediente:

1 piept de pui dezosat
50 g unt
3 graunti de usturoi
1/4 lingurița coaja de lămâie rasa
1 lingura suc de lămâie
1 ou
patrunjel verde
tarhon
sare
piper
faina
pesmet

Mod de preparare:

Tăiem pieptul de pui in doua bucati,separand lobii.
Batem fiecare bucata de carne cu ciocanul pentru șnițel,pana obținem o bucata uniformă pentru a putea fi rulata.
Pudram cu sare si piper.
Intr-un procesor adăugăm untul rece,usturoiul,sare,piper,patrunjel,tarhon,sucul si coaja de lămâie.
Mixam pana obținem un amestec omogen.
Umplem fiecare fasie de carne cu amestecul de unt si o rulam,insistând asupra capetelor.
Batem intr-un bol oul cu sare si piper.
Trecem fiecare rulou prin faina apoi prin ou,din nou prin faina si ou,la final urmând a fi îmbrăcat in pesmet,presand cu degetele pentru a obține un strat generos care sa protejeze umplutura.
Turnam in tigaie ulei cat sa ajungă pana la jumătatea rulourilor.
Asezam fiecare rulou in tigaia cu ulei incins,cu terminatia in jos.
Prajim rulourile la foc mediu câte 7-8 minute pe fiecare parte,pana ce crusta devine rumena.
Le scoatem pe prosoape absorbante si le lăsam sa se răcească putin.
Le servim alături de garnitura preferata.
Noi am optat pentru o salata cu mere verzi,nuca si dressing de miere si otet balsamic-găsiți reteta pe blog.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare