Brownie


Brownie...oare cine n-a auzit de ea?!
Este varianta americană a negresei noastre.
Diferența este ca aceasta are in compozitie ciocolata cu conținut bogat de cacao si o textura umeda,lipicioasa.
Mie imi place foarte mult si dintre toate retetele testate,aceasta este cea mai cea!
Multumesc frumos pentru reteta,Teo!
Reteta originala o găsiți la aceasta adresa:http://www.teoskitchen.ro/2013/07/brownies-cea-mai-buna-reteta-a-mea.html

Ingrediente:

200 g ciocolata neagra(peste 70% cacao)
200 g zahăr
150 g unt
100 g faina
3 lg. cacao
3 oua
1 pastaia de vanilie
1/2 lgt. praf de copt
1/4 lgt. sare

Preparare:

Rupem ciocolata bucatele,o punem intr-o craticioara împreuna cu untul si topim amestecul pe foc mic,pana la omogenizare.
Nu trebuie sa se ardă,trebuie sa obținem o masa lichida si lucioasa.
O punem intr-un bol si adăugăm zaharul si cacaua.
Adăugăm ouăle pe rând,amestecând bine cu un tel dupa fiecare ou adăugat.
Crestam pastaia de vanilie,razuim semințele si le adăugăm in compozitie.
La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si sare,toate trecute prin sita.
Ungem o tava(20x25 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia in tava.
Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 190 grade C,timp de 20-25 minute,in funcție de cuptorul din dotare.
Prajitura nu trebuie sa se usuce complet pentru ca nu va mai avea aspectul acela umed,lipicios,va fi doar o simpla negresa.
Scoatem prajitura din cuptor si o lăsam sa se răcească complet pentru a putea fi tăiată frumos.
O glazuram cu ciocolata topita si o servim cu mare pofta!


Mie imi place sa o mănânc fierbinte,alături de un glob de inghetata de vanilie.
Pofta buna!




Comentarii

Postări populare