Vinete umplute in stil grecesc


Prima data am mancat vinete umplute cu carne de vita intr-o vacanta in Grecia.
Mi-a rămas la suflet combinatia si acum câteva zile cand am dat peste niște fotografii cu mancare din vacanta respectiva am zis ca nu mai au scăpare!:)

Ingrediente:

600 g care tocata de vita
3 vinete potrivite
1 rosie
1 ceapa
4 graunti de usturoi
6 linguri ketchup de casa
1 lingurița oregano
1 lingurița nucsoara
1 lingurița ienibahar
1 lingurița zahăr
1/2 lingurița scorțișoară
ulei de masline
sare
piper

Pentru sos Bechamel:

1 lingura unt
1 lingura făina
2 linguri cașcaval ras
250 ml lapte

Preparare:

Tăiem vinetele în doua,pe lungime si le scoatem miezul cu ajutorul ustensilei pentru scobit.
Tocăm mărunt miezul acestora,împreuna cu ceapa si usturoiul.
Încingem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si adăugăm ceapa si usturoiul.
Adaugam carnea tocata si miezul vinetelor.
Ținem pe foc pana ce zeama lăsată de carne scade.
Adăugăm condimentele,sosul de roșii,zaharul si putina apa.
Fierbem pana ce apa scade.
Potrivim de sare si piper si stingem focul.
Pregatim sosul:topim untul si adăugăm făina.
Amestecam cca. 20 secunde apoi adăugăm laptele treptat.
Fierbem pana ce sosul se ingroasa.
Stingem focul si adăugăm cașcavalul ras,amestecând pana ce acesta se topește complet.
Asezam vinetele intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei de masline si le umplem cu amestecul de carne.
Turnam sos deasupra fiecăreia si acoperim cu 2 felii de roșie.
Presăram oregano si introducem forma in cuptor timp de 1 ora,pana ce acestea se rumenesc ușor deasupra.
In Grecia se servesc alături de celebra "pita",cartofi prajiti si salata de cruditati.
Pofta buna!






Comentarii

Postări populare