Cheescake cu ciocolata alba si cireșe amare
De data aceasta am făcut unul cu ciocolata albă,mascarpone,lapte condensat si cireșe amare conservate in sirop cu lichior Amaretto...buna rău combinatia!
Ingrediente:
Pentru crusta:
200 g biscuiți integrali sau digestivi
100 g unt
Pentru crema:
250 g mascarpone
250 g crema de brânza tip Philadelphia
250 g ciocolata albă
50 g lapte condensat îndulcit
50 g frișcă lichida
50 g unt
10 g gelatina pudra
1 lingurița extract de vanilie
Pentru decor:
cireșe amare in sirop cu lichior Amaretto-eu le-am găsit la Lidl-săptămana italiana
Preparare:
Începem cu crusta:măcinam biscuiții in robot si ii amestecam cu untul topit.
Presam compozitia pe fundul unei forme cu diametrul de 22 cm,tapetată cu hârtie de copt.
Topim ciocolata albă împreuna cu untul si frișcă lichida,la foc mic,cu mare grija sa nu o ardem.
Compozitia trebuie sa fie cremoasa si mătăsoasă.
Punem gelatina la înmuiat in apa rece,conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam crema de brânza cu mascarpone si laptele condensat.
Adăugăm extractul de vanilie.
Dizolvam gelatina in compozitia de ciocolata albă caldută.
Amestecam crema de ciocolata cu cea de branza si o turnam peste crusta.
Introducem forma in frigider peste noapte sau pentru cel putin 6 ore.
Servim prajitura rece,decorată cu cireșe amare si siropul acestora.
Comentarii
Trimiteți un comentariu