Pulpe de rata coapte pe varza

 
Ingrediente:

4 pulpe de rata
2 cepe
1 varza alba mare
200 ml ketchup de casa
100 ml vin alb
2 foi de dafin
2 linguri de zahar
1 lingurita boia dulce
1 lingurita cimbru
boabe de piper
piper macinat
sare

Preparare:

Spalam pulpele de rata si le stergem cu prosoape de hartie.
Le punem intr-o cratita de fonta,fara adaos de grasime.
Acoperim cratita cu hartie pentru copt si punem deasupra un capac greu.
Introducem cratita in cuptorul preincalzit si coacem pulpele de rata pana devin super moi.
Tocam marunt varza si ceapa.
Intr-o oala adaugam varza,ceapa si vinul alb.
Amestecam si lasam pe foc pana ce alcoolul se evapora.
Daca mai este nevoie,pentru a fierbe varza,adaugam putina apa.
Adaugam ketchup-ul de casa,foile de dafin,cimbrul,zaharul si boabele de piper.
Potrivim de sare si piper.
Punem amestecul in tava si distribuim deasupra pulpele de rata,impreuna cu o mica parte din grasimea lasata de acestea.
Introducem forma in cuptor si o lasam pana se rumeneste deasupra.
Servim pulpele impreuna cu varza si ardei iute.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare