Tort tiramisu cu ciocolata
Chiar si acum cand scriu,as manca o portie,doar ca maine am programat sa execut un tort de morcovi cu crema de branza.
Delicios si el,doar ca acum vom scrie reteta pentru tiramisu.
Reteta este preluata de aici,cu mii de multumiri si cateva modificari!
Ingrediente:
1 pachet de piscoturi
Pentru crema:
350 g mascarpone
200 g zahar
100 g ciocolata neagra
300 ml lapte
150 ml frisca lichida
6 goi gelatina
3 galbenusuri
1 lingura amidon
esenta de vanilie
cacao
Pentru sirop:
200 ml apa
100 g zahar
2 lingurite cafea instant
1 lingurita cacao
esenta de rom
lichior de migdale
Pentru decor:
100 g ciocolata neagra
Preparare:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi adaugam amidonul si esenta de vanilie.
Turnam incet laptele cald si amestecam.
Punem compozitia la fiert,pe foc mediu,amestecand continuu pana se ingroasa.
Hidratam gelatina in apa rece,stoarcem bine foile si le adaugam in compozitia de oua.
Lasam crema sa se raceasca complet.
Mixam mascarponele cu frisca batuta si incorporam putin cate putin,crema de oua rece.
Impartim compozitia in doua parti egale;intr-una din ele,adaugam ciocolata neagra topita pe baie de aburi.
Pentru sirop,fierbem apa cu zaharul pana dau in clocot,apoi adaugam cacaua,cafeaua instant,esenta de rom si lichiorul de migdale,dupa gust.
Intr-o forma de tort cu inel detasabil,asezam un rand de piscoturi inmuiate in sirop.
Turnam deasupra crema de ciocolata.
Asezam cel de-al doilea rand de piscoturi inmuiate in sirop si presaram cacao deasupra,apoi turnam crema de vanilie;nivelam si introducem tortul in frigider,pentru cateva ore bune.
Eu l-am facut seara si l-am decorat a doua zi.
Pentru invelisul exterior de ciocolata,am taiat o fasie de hartie de copt egala cu diametrul tortului si putin mai inalta decat inaltimea acestuia.
Am topit ciocolata pe baie de aburi si am nivelat-o pe hartia de copt.
Am lasat sa se intareasca stratul de ciocolata apoi am aplicat hartia cu partea de ciocolata,in jurul tortului.
Am reintrodus tortul in frigider pentru 30 minute,apoi am indepartat hartia de copt cu grija,pentru a nu rupe stratul de ciocolata.
Am pudrat tortul cu cacao din belsug si l-am decorat cu cirese glasate.
Sper sa va placa in aceeasi masura in care ne-a placut noua!
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu