Lasagna cu somon si spanac


Cea mai buna lasagna pe care am mancat-o vreodata,jur!
Mai buna decat celebra lasagna cu carne si sos bechamel.
Inspirata de cea mancata la Ikea,am incercat sa reproduc reteta,insa fara sosul bechamel.
A iesit delicioasa,dovada fiind remarca sotului fata de aceasta:e extraordinar de buna!
Sa tinem cont ca totusi,el nu este fan paste sau lasagna,dimpotriva!...

Ingrediente:
10 foi de lasagna
1 morcov
1 ceapa
3 graunti de usturoi
200 g somon
200 g spanac
400 g mozzarella
500 ml smantana pentru gatit
ulei de masline
sare
piper

Preparare:
Pentru inceput incalzim cuptorul la 200 grade C.
Spanacul folosit a fost proaspat si oparit cu apa fiarta;cantitatea mentionata este cea de dupa oparirea spanacului si scurgerea acestuia.
Tocam marunt ceapa si morcovul.
Intr-o tigaie,incingem 2 linguri de ulei de masline si adaugam ceapa si morcovul pe care le calim pana devin translucide;punem si usturoiul zdrobit.
Adaugam spanacul tocat si calim timp de cateva minute.
Potrivim de sare si piper si stingem focul.
Intr-o alta tigaie prajim putin,fara adaos de ulei,somonul tocat cubulete.
Somonul este un peste gras si va lasa foarte multa grasime.
Amestecam somonul cu compozitia de spanac.
Vom scurge surplusul de grasime din tigaie.
Intr-o forma termorezistenta,vom pune pe fund putina smantana pentru gatit.
Punem foi de lasagna in functie de cat de mare este forma.
Distribuim deasupra jumatate din compozitia de spanac.
Acoperim cu foi de lasagna si turnam iar smantana lichida.
Punem si cealalta jumatate de compozitie de spanac.
Acoperim cu alte foi de lasagna si turnam deasupra restul de smantana lichida.
Acoperim forma cu folie de aluminiu si o introducem in cuptor.
Coacem pana cand foile de lasagna devin moi.
Scoatem folia de aluminiu,distribuim mozzarella taiata felii si reintroducem forma in cuptor pana ce mozzarella se topeste.
Lasam lasagna sa se raceasca putin,o portionam si o servim cu mare pofta!





Comentarii

Postări populare