Tagliatelle cu somon si rosii

Inspirata de o bucatica de somon ratacita prin frigider,am incropit rapid o reteta cu tagliatelle.
S-a dovedit a fi o incercare reusita,ne-am lins pe degete,o spun la propriu!
Pana si sotului i-au placut extraordinar de mult si repet,el nu este deloc fan paste!
Va recomand din suflet sa folositi paste proaspete,nu uscate,e o diferenta enorma!
Eu am folosit tagliatelle,cumparate din Lidl.

Ingrediente:
400 g tagliatelle
200 g somon
100 g rosii cherry
100 g parmezan ras
100 ml vin alb
2 graunti de usturoi
2 linguri suc de lamaie
patrunjel verde tocat marunt
ulei de masline
sare
piper

Preparare:
Punem pastele la fiert in apa cu sare,conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie antiaderenta incingem o lingurita de ulei de masline si calim usturoiul zdrobit cu lama cutitului.
Scoatem usturoiul din tigaie si adaugam somonul tocat cubulete.
Rumenim somonul pe toate partile,apoi stingem cu vin alb.
Lasam pe foc pana ce vinul se evapora,apoi adaugam rosiile cherry taiate in jumatati.
Adaugam pastele fierte si scurse si o cescuta mica din apa in care acestea au fiert.
Adaugam 70 grame parmezan si amestecam pe foc mic pana se formeaza un sos cremos.
Stingem focul,apoi adaugam sucul de lamaie si potrivim de sare si piper.
Servim pastele fierbinti presarate cu restul de parmezan ras si patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare