Prajitura cu mere caramelizate

Ingrediente:

Pentru mere caramelizate:

4 mere potrivite
8 linguri zahar
2 linguri amaretto

Pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt

Preparare:
Curatam merele,scoatem casuta cu seminte si le taiem rondele.
Intr-o cratita-va fi cea in care vom coace prajitura-caramelizam cele 8 linguri de zahar impreuna cu amaretto,pana capata o culoare aurie.
Stingem focul si asezam rondelele de mar,suprapuse.
Mixam albusurile cu zaharul pana obtinem o bezea tare;adaugam galbenusurile si amestecam.
Adaugam prin sita faina amestecata cu praful de copt si incorporam usor cu o spatula pana la omogenizare.
Turnam compozitia peste stratul de mere si caramel.
Introducem forma in cuptorul preincalzit si coacem pana ce trece testul scobitorii.
Scoatem forma din cuptor si o lasam sa se raceasca complet.
Punem un platou deasupra formei si rasturnam prajitura astfel incat partea cu mere caramelizate sa ajunga deasupra.


Servim prajitura portionata,alaturi de inghetata de vanilie,frisca sau sos caramel-cum am servit-o noi!



Comentarii

Postări populare