Supa minestrone

Ingrediente:

100 g paste tip fusilli
200 g carnati de vita si oaie afumati
1 conserva 400 g fasole rosie
1 conserva 400 g rosii tocate
50 ml vin rosu
1 ardei gras rosu
1 morcov
1 pastarnac
1 ceapa
1 legatura patrunjel verde
1 foaie dafin
ulei de masline
sare
piper
parmezan ras pentru servit

Preparare:
Intr-o cratita,incingem o lingura de ulei si calim carnatii feliati subtire.
Tocam marunt ceapa,morcovul,pastarnacul si ardeiul gras si le adaugam peste carnati.
Calim cateva minute apoi stingem cu vin;lasam sa se evapore vinul si adaugam fasolea clatita si scursa si 2 litri de apa.
Punem foaia de dafin si lasam supa la foc mic,pana fierb legumele.
Adaugam rosiile tocate si mai fierbem 15 minute.
Adaugam si pastele si fierbem inca 10 minute.
Potrivim supa de sare si piper si stingem focul.
Servim supa acompaniata de patrunjel verde tocat marunt si fasii de parmezan ras.


Sincera sa fiu,nu este reteta originala,am facut-o in functie de ingredientele disponibile in frigider si in camara,dar rezultatul a fost peste asteptari.
Daca la inceput eram putin sceptica privind combinatia de fasole-paste,acum pot spune ca sunt incantata de ceea ce a iesit si voi mai repeta experimentul.
Va doresc pofta buna!






Comentarii

Postări populare