Piept de pui umplut cu spanac si feta cu garnitura de legume coapte


Un alt mod de a gati pieptul de pui in asa fel incat sa iasa fraged,zemos si deosebit de apetisant...pui umplut cu branza feta si spanac,garnisit cu pesmet si servit alaturi de o salata de legume coapte cu dressing de lamaie si usturoi...delicios,va asigur!

Ingrediente:
800 g piept de pui 
200 g branza tip feta
100 g spanac
1 lingurita coaja de lamaie rasa
4 linguri ulei de masline
pesmet
sare
piper
nucsoara

Pentru garnitura de legume coapte:
1 ardei gras rosu
1 dovlecel
1 ceapa rosie
6 rosii cherry
5 graunti de usturoi
suc de lamaie
ulei de masline
sare
piper

Preparare:
Spalam pieptul de pui,il uscam cu prosoape de hartie si impartim fiecare bucata de piept de pui in doua jumatati-vom obtine 4 lobi.
Crestam cu cutitul pe o parte fiecare bucata de pui si apoi adancim cu ajutorul degetelor,formand un buzunarel.
Cantitatea de spanac folosita este aceea ramasa dupa oparirea si scurgerea acestuia.
Amestecam spanacul tocat cu branza faramitata,coaja de lamaie rasa,sare,piper si nucsoara.
Umplem fiecare piept de pui cu amestecul mentionat mai sus.
Pensulam cu ulei de masline o forma din ceramica.
Punem bucatile de pui in forma si le pensulam cu ulei de masline.
Presaram deasupra pesmet si presam pentru a se lipi de bucatile de pui.
Presaram sare si piper si pregatim garnitura,pentru a introduce ambele forme in cuptor in acelasi timp.
Tocam dovlecelul si ardeiul bastonase.
Rosiile le taiem sferturi,ceapa rosie de asemenea.
Punem legumele in forma,adaugam grauntii de usturoi decojiti,potrivim de sare si piper si stropim cu ulei de masline.
Introducem formele in cuptorul preincalzit la 200 grade C,pentru 45 minute sau pana ce puiul devine rumen.
Mestecam o singura data in legume.
Dupa ce s-au copt,scoatem usturoiul,il strivim si il amestecam cu cateva linguri de suc de lamaie.
Amestecam dressingul cu salata calda de legume.
Servim pieptul de pui garnisit cu legumele coapte.


Pofta buna!






Comentarii

Postări populare