Pate din ficat de pui

Daca ati mancat vreodata mousse din ficat de rata,va garantez ca gustul acestui pate este aproape identic.
Este cel mai bun pate care l-am mancat vreodata,poate mai bun si decat cel din comert.
Va rog din suflet sa il incercati,mai ales daca aveti copii si doriti sa evitati pate-ul comercializat care contine numai "ingrediente de calitate".
Este natural,facut in casa,nu contine coloranti,aditivi,E-uri sau mai stiu eu ce...si se pastreaza foarte bine chiar si 5 zile...asta daca rezista atat!
Multumesc site-ului e-retete pentru reteta minunata!

Ingrediente:
450 g ficatei
225 g unt
125 ml smantana pentru gatit
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 lingurita sare de mare
1/2 lingurita piper
1/4 lingurita nucsoara
lapte(pentru ficatei)

Preparare:
Spalam bine ficateii si ii punem in lapte,cat sa ii acoperim.
Ii lasam 30 minute.
Intre timp,tocam ceapa marunt si o calim in 2 linguri de unt topit cca. 7 minute,pana se inmoaie bine.
Adaugam smantana si  usturoiul zdrobit.
Lasam tigaia pe foc mic cca. 5 minute,pana ce ceapa devine foarte moale.
Stingem focul si adaugam sarea,piperul si nucsoara.
Adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana ce acesta se dizolva complet.
Scurgem ficateii,ii punem intr-un bol,adaugam amestecul de ceapa si mixam bine cu blenderul pana obtinem o compozitie fina.
Trecem amestecul printr-o sita fina,presand cu o spatula;asta va face ca pateul nostru sa devina aerat si foarte fin,fara resturi prin el.
Turnam pateul in forme mici de ceramica,eu am avut 4 mini cocotte de 200 ml fiecare.
Acoperim formele ermetic cu folie de aluminiu.
Punem formele intr-o tava in care turnam pana la jumatatea acestora apa fierbinte.
Introducem formele in cuptorul incins la 150 grade C,pentru 30 minute.
Il lasam sa se raceasca si apoi turnam deasupra fiecarei forme un strat subtire de untura de rata sau gasca,
pentru a impiedica oxidarea acestuia.
Se pastreaza foarte bine 5 zile in frigider,cu conditia sa fie acoperit cu folie alimentara si capac.




Comentarii

Postări populare