Brownies cu ganache de ciocolata


Brownies...sincer imi plac mai mult decat varianta noastra romaneasca,negrese!
Sunt moi,ciocolatoase,umede si pufoase...merg foarte bine servite fierbinti cu inghetata de vanilie.

Ingrediente:
400 g ciocolata neagra(70% continut de cacao)
400 g zahar
300 g unt
200 g faina
6 oua
6 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita sare

Ganache de ciocolata:
100 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida

Preparare:
Pentru inceput,incindem cuptorul la 180 grade C.
Intr-o craticioara topim ciocolata si untul.
Nu trebuie sa fiarba,doar sa se topeasca si sa obtinem o glazura lucioasa si omogena.
Punem compozitia intr-un bol si adaugam zaharul si cacaua.
Adaugam ouale pe rand,amestecand bine cu un tel pentru incorporarea fiecarui ou.
La final adaugam faina amestecata cu praf de copt si sare si esenta de vanilie.
Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem prajitura in cuptor pentru 25 minute,timpul poate diferi in functie de cuptorul din dotare.
Ideea este ca nu trebuie sa avem o prajitura coapta complet,ca un chec,ci putin umeda,pentru a ramane ciocolatoasa.
Suprafata acesteia trebuie sa fie moale cand o apasam cu degetul.
Pentru ganache,topim ciocolata cu frisca lichida si o distribuim deasupra prajiturii.
O lasam putin sa se raceasca,o portionam si o servim cu mare pofta!

Comentarii

Postări populare