Cheesecake cu ciocolata alba si fructe de padure

Este unul dintre cele mai bune cheesecake-uri care le-am mancat.
Reteta este preluata de pe blogul Mihaelei,cu exceptia faptului ca eu am folosit fructe de padure in defavoarea zmeurei iar crusta a facut-o din biscuiti digestivi.
Multumesc frumos Mihaela,pentru reteta,intreg familionul iti este recunoscator!

Ingrediente:

Pentru crusta:
200 g biscuiti digestivi
110 g unt topit

Pentru cheesecake:
300 g ciocolata alba
600 g crema de branza Philadelphia
100 g zahar
100 g fructe de padure
60 ml lapte
60 ml smantana lichida
3 oua
1 lingurita extract de vanilie


Pentru sosul de fructe de padure:
150 g fructe de padure
60 ml apa
1 lingura zahar
1 lingura amidon

Preparare:
Pentru inceput,vom pregati crusta.
Macinam biscuitii in robot pana obtinem firimituri fine,pe care le amestecam cu untul topit si incrustam compozitia intr-o tava cu pereti detasabili.
Ridicam o margine de circa 1.5 cm.
Presam bine cu fundul unui pahar.
Introducem forma in frigider pana pregatim crema de branza.
Topim pe foc mic ciocolata alba maruntita,impreuna cu laptele si smantana lichida.
Se lasa sa se racoreasca.
Mixam crema de branza cu zaharul.
Adaugam ouale pe rand,mixand bine pentru incorporarea fiecaruia.
Adaugam extractul de vanilie si incorporam ciocolata alba topita.
Omogenizam si turnam crema de branza peste blatul de biscuiti.
Distribuim din loc in loc fructe de padure,deasupra cremei de branza.
Introducem cheesecake-ul in cuptorul preincalzit pentru 45 minute.
Se scoate si se lasa sa se raceasca in frigider pentru cel putin 8 ore,pentru a putea fi taiat frumos.
Nu incercati sa il taiati mai devreme,nu va avea timp sa se aseze.
Sper sa va placa.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare