Friptura de vita cu cartofi zdrobiti si sos de ciuperci

Intr-o dupa-amiaza tarzie,ma tot gandeam ce mai pot gati,simplu,rapid si pe deasupra si gustos.
Intre timp,am deschis televizorul si rula emisiunea lui Jamie Oliver,pe care il ador pentru mancarurile minunate pe care le pregateste.
Inspirata de acesta,am pregatit o delicioasa friptura,alaturi de garnitura si un sos minunat.
Nu chiar in 30 de minute,dar aproximativ!
Sa trecem la reteta:

Ingrediente:
1 kg muschi de vita
1 kg cartofi
150 g ciuperci proaspete
100 ml vin rosu
100 ml smantana pentru gatit
100 ml supa de vita
1 lingura amidon alimentar
1 lamaie
1 ceapa mica
5 graunti de usturoi necuratati
1 legatura patrunjel verde
ulei de masline
sare
piper

Preparare:
Pentru inceput,saram si piperam muschiul de vita pe toate partile.
Il invelim in folie alimentara si il punem in frigider pentru aproximativ 2 ore.
Scoatem muschiul de vita din frigider cu 30 minute inainte de a-l pregati,pentru a reveni la temperatura normala.
Incalzim cuptorul la 200 grade celsius.
Incindem 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si rumenim bucata de carne pe toate partile.
Introducem muschiul de vita in cuptor si il lasam in cuptor pana devine copt in intrior,pentru a verifica ideal ar fi sa folositi un termometru pentru carne,il recomand din suflet.
Intre timp,spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert,ii punem intr-un vas termorezistent,presaram sare si piper,putin ulei de masline si usturoiul necuratat,si ii coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
Scoatem friptura de vita din cuptor si o acoperim cu folie de aluminiu pentru a ramane calda.
Scoatem cartofii din cuptor,ii zdrobim cu ustensila pentru piure,ii amestecam cu zeama stoarsa de la lămâie si 1 lingurita de coaja rasa de lămâie;potrivim de sare si piper.
Între timp pregătim sosul:intr-o tigaie,incindem câteva linguri de ulei de masline,adăugam ceapa si ciupercile tăiate felii,le calim puțin apoi adăugam vinul;fierbem pana ce vinul se evapora,apoi adăugam supa de vita.
Lăsăm sa fiarba la foc mic,pana ce ciupercile se inmoaie.
Amestecam amidonul cu smantana si le adăugam peste sos.
Lăsăm pe foc pana se ingroasa sosul,potrivim de sare si piper si adăugam patrunjel verde tocat.
Servim friptura alături de sos si garnitura de cartofi.
Pofta buna va doresc!



Comentarii

Postări populare