Cartofi cu sos de smantana si brie la cuptor

Ingrediente:
5 cartofi
1 rola branza brie
1 ceapa
100 g sunca de pui sau curcan afumata
100 ml vin alb
150 ml smantana lichida pentru gatit
 sare,piper

Pregatire:
Cartofii se decojesc si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie.
Sunca se taie in fasiute subtiri si ceapa se toaca solzisori.
Se incing 2 linguri de ulei si se caleste ceapa si sunca tocata fasiute.
Intr-un vas termorezistent se pun cartofii fierti si tocati grob;se presara deasupra amestecul de sunca si ceapa.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Smantana lichida se amesteca cu vinul alb si se toarna deasupra cartofilor.
Se distribuie deasupra branza brie taiata felii.
Se coace in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.
Noi i-am servit alaturi de o salata de cruditati,dar pot fi folositi si drept garnitura pentru diverse preparate.
Pofta buna!




Comentarii

Postări populare