Spaghete cremoase cu brie

O alta reteta cu paste...si cum sosul alb este febletea mea,de data aceasta am improvizat unul cu branza brie...absolut delicios!!!

Ingrediente:
1 pachet de paste tip spaghetti
150 g sunca afumata de pui
250 g brie
100 ml smantana lichida
100 g parmezan ras
1 cubulet de unt
sare,piper

Preparare:
Tocam sunca de pui cubulete mici.
Curatam branza brie de crusta,pastram doar partea moale si cremoasa pe care o taiem cuburi.
Intr-o tigaie,topim cubul de unt si prajim sunca tocata marunt.
Scoatem sunca din tigaie si adaugam branza brie;amestecam cu un tel pana ce aceasta se topeste usor(atentie:nu trebuie sa se arda!!!).
Adaugam smantana lichida si lasam pe foc pana prinde consistenta.
Sosul nu trebuie sa fiarba si nici sa fie foarte gros.
La final,adaugam jumatate din parmezanul ras si sunca prajita;potrivim de sare si piper.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Le scurgem intr-o sita,fara sa le clatim cu apa.
Amestecam pastele cu sosul de brie.
Presaram deasupra restul de parmezan si servim cu mare pofta!


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare