Quesadilla cu pui
Prima data am mancat quesadilla in urma cu aproximativ 2 ani,la un restaurant renumit din Bucuresti si mi-a placut la nebunie...este o reteta simpla,la indemana oricui si nu trebuie sa fii mare expert in bucatarie pentru a o pregati.
Ingrediente:
500 g piept de pui
200 g mozzarella
4 lipii(paine libaneza)
Pentru salsa:
2 rosii coapte
1 ardei gras
1 ceapa rosie sau 1 legatura de ceapa verde
1 morcov mic
ulei de masline,sare,piper,boia de ardei
Pentru sos:
1 castravete
1 legatura marar
150 g iaurt gras
sare,piper
Preparare:
Taiem pieptul de pui fasiute mici.
Dam mozzarella si morcovul pe razatoarea mare.
Tocam rosiile si ardeiul gras cubulete mici iar ceapa rosie o taiem julien(daca folosim ceapa verde o tocam rondele).
Curatam castravetele de coaja si il tocam marunt sau il dam pe razatoare.
Maruntim legatura de marar.
Intr-o tigaie,incindem 2 linguri de ulei si prajim pieptul de pui.
Scoatem pieptul de pui si in uleiul ramas pregatim salsa:adaugam rosiile,morcovul ras si ardeiul gras;tinem pe foc pana ce legumele se inmoaie si tot lichidul lasat de acestea,scade.
Adaugam boia de ardei dulce sau iute,potrivim de sare si piper si stingem focul;adaugam in amestec ceapa tocata marunt.
Amestecam iaurtul cu castravetele tocat marunt,marar,sare si piper.
Intr-o tigaie curata,asezam o lipie,o lasam pe foc 2 minute apoi o intoarcem pe partea cealalta.
Presaram mozzarella,o parte din pieptul de pui,3 linguri de salsa,din nou mozzarella si acoperim cu cea de-a doua lipie;presam putin si intoarcem quesadilla pe partea cealalta.
Lasam pe foc inca 2 minute si scoatem quesadilla din tigaie.
O taiem in patru si o servim alaturi de sosul de iaurt si eventual,cartofi copti.
Si...mai de aproape:)...
Pofta buna!
Ingrediente:
500 g piept de pui
200 g mozzarella
4 lipii(paine libaneza)
Pentru salsa:
2 rosii coapte
1 ardei gras
1 ceapa rosie sau 1 legatura de ceapa verde
1 morcov mic
ulei de masline,sare,piper,boia de ardei
Pentru sos:
1 castravete
1 legatura marar
150 g iaurt gras
sare,piper
Preparare:
Taiem pieptul de pui fasiute mici.
Dam mozzarella si morcovul pe razatoarea mare.
Tocam rosiile si ardeiul gras cubulete mici iar ceapa rosie o taiem julien(daca folosim ceapa verde o tocam rondele).
Curatam castravetele de coaja si il tocam marunt sau il dam pe razatoare.
Maruntim legatura de marar.
Intr-o tigaie,incindem 2 linguri de ulei si prajim pieptul de pui.
Scoatem pieptul de pui si in uleiul ramas pregatim salsa:adaugam rosiile,morcovul ras si ardeiul gras;tinem pe foc pana ce legumele se inmoaie si tot lichidul lasat de acestea,scade.
Adaugam boia de ardei dulce sau iute,potrivim de sare si piper si stingem focul;adaugam in amestec ceapa tocata marunt.
Amestecam iaurtul cu castravetele tocat marunt,marar,sare si piper.
Intr-o tigaie curata,asezam o lipie,o lasam pe foc 2 minute apoi o intoarcem pe partea cealalta.
Presaram mozzarella,o parte din pieptul de pui,3 linguri de salsa,din nou mozzarella si acoperim cu cea de-a doua lipie;presam putin si intoarcem quesadilla pe partea cealalta.
Lasam pe foc inca 2 minute si scoatem quesadilla din tigaie.
O taiem in patru si o servim alaturi de sosul de iaurt si eventual,cartofi copti.
Si...mai de aproape:)...
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu