Tocanita de pui cu ciuperci

Imi plac mult ciupercile...fac treaba buna impreuna cu carnea de pui...am specificat faptul ca,nu pot gati preparate fara carnita,ar insemna sa mananc singura:).
Pentru astazi,tocanita de pui cu ciupercute.
O reteta foarte simpla si rapida.

Ingrediente:
6 ciocanele de pui
1 ceapa mare
1 morcov
500 g ciuperci champignon
2 catei de usturoi
sos de rosii sau bulion
ulei de masline
sare,piper,delikat
patrunjel verde

Preparare:
Incindem 3 linguri de ulei intr-o cratita si rumenim ciocanelele pe toate partile.
Tocam marunt ceapa si morcovul si le adaugam peste carne.
Lasam pe foc pana ceapa devine translucida.
Adaugam si ciupercile si lasam sa se rumeneasca.
Turnam apa cat sa acopere carnea,punem un capac si lasam pe foc pana ce carnea este patrunsa.
Dupa ce carnea a fiert si lichidul a scazut,potrivim de sare si piper si adaugam bulionul si cateii de usturoi pisati.
Mai lasam pe foc 5 minute sa se imbine aromele,apoi stingem focul.
Presaram patrunjel verde tocat marunt si servim cu mamaliguta.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare