Pulpe de rata cu piure de cartofi si broccoli si salata de spanac cu portocale


Dupa o pauza atat de lunga,revin cu o reteta sa ma bag in seama.
De gătit am mai gătit,dar de postat...pauza!
Lipsa timpului,oboseala acumulata si prezenta a doi copii cu o energie debordantă,si-au spus cuvântul!
Sper ca încet dar sigur,sa reintru in ritm si sa postez mai des.
Acum gatim pulpe de rata,pe care le ador si,deși întotdeauna le gătesc in acelasi mod,garnitura este de fiecare data alta.
De data aceasta am pregătit un sos delicios,piure de cartofi si broccoli si o salata de baby spanac cu rodie,portocala si seminte de susan.
Neașteptat de buna combinatia,si musafirii incantați pe masura.
Sper sa va placa si vouă!

Ingrediente:

6 pulpe de rata
1 morcov mare
1 ceapa
3 căței de usturoi
2 foi de dafin
100 ml vin alb
sare
piper

Pentru piure:

6 cartofi
6 buchetele de broccoli
sare
piper

Pentru salata:

1 caserola baby spanac
2 portocale
1/2 rodie
3 linguri ulei de masline
2 linguri otet balsamic
1 lingurița miere
1 lingurița seminte de susan
sare
piper

Mod de preparare:

Intr-o cratita de fonta,asezam pulpele de rata asezonate cu sare si piper.
Adaugăm morcovul si ceapa,curățate si tăiate bucati mai mari.
Adaugăm foile de dafin,acoperim cratita cu capac si o introducem in cuptorul încins la 200 grade C,timp de 1h.
In acest timp,pulpele se vor coace in suc propriu,devenind extrem de fragede.
Intre timp preparam piure-ul:curatam cartofii,ii tocam si ii punem la fiert in apa cu sare.
Cand aceștia încep sa se înmoaie adaugăm buchetelele de broccoli,care fierb foarte repede.
Stingem focul,scoatem legumele din apa si le zdrobim,adăugând putin cate putin din apa in care au fiert,pana obținem consistentă dorita.
Potrivim de sare si piper.
Scoatem cratita cu pulpe din cuptor si adaugăm vinul.
Reintroducem forma in cuptor pentru cca. 7 minute,de data aceasta fara capac,si pornim grill-ul pentru ca pulpele sa devină rumene la suprafața.
Pentru salata,curatam portocalele de coaja si le feliem.
Curatam rodia si ii scoatem semințele.
Amestecam uleiul cu otet si miere,sare si piper.
Amestecam spanacul cu feliile de portocale,semințele de rodie si turnam deasupra dressingul,apoi presăram semințele de susan.
Pentru sos,scoatem pulpele din cratita si scurgem lichidul format impreuna cu legumele rămase intr-un vas de plastic.
Eliminam foile de dafin si pasăm totul pana obținem un sos dens si cremos,cu un gust absolut delicios!
Servim pulpele de rata alături de piure,sos si salata de spanac,portocale si rodie.
Ca desert,am avut tiramisu,reteta o găsiți pe blog.
Pofta buna!





Comentarii

Postări populare