Tort de ciocolata cu crema de visine si mascarpone


Vineri a fost ziua sorei mele,a 
împlinit frumoasa vârsta de 25 ani.
Mi-as fi dorit sa pot face un tort mai elaborat dar nu am avut mult timp la dispoziție in ziua respectiva,asa ca am facut repede tortuletul acesta,care pe langa faptul ca sa face extrem de repede este super-mega delicios!

Ingrediente:

Pentru blat:

6 oua
10 linguri zahar
8 linguri faina
4 linguri apa
2 linguri cacao
1 plic praf de copt

Pentru însiroparea blatului:

100 ml sirop de cirese

Pentru crema de cirese:

300 g cirese(curățate de sâmburi)
4 linguri zahar
1 lingura amidon

Pentru crema de mascarpone:

500 g mascarpone
200 g frișcă lichida
100 g ciocolata alba 
2 linguri zahar
1 lingurița extract de vanilie

Pentru decor:

150 g cirese
100 g ciocolata neagra
100 ml smantana lichida

Mod de preparare:

Încingem cuptorul la 170 grade C.
Începem cu blatul:separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile pana obținem o spuma ferma.
Separat,mixam galbenusurile cu zahar pana își dublează volumul si zaharul se topește.
Adăugăm cele 4 linguri de apa pe rand.La final incorporam faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Amestecam cu ajutorul unei spatule compozitia obținută cu albusurile bătute spuma.
Punem totul intr-o forma cu diametrul de 24 cm,tapetată cu hartie de copt pe care o introducem in cuptor pentru 45 minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa coacere,lăsam blatul sa se răcească complet apoi il tăiem in 3 felii egale.
Pentru jeleul de cirese amestecam cireșele cu zahar si amidon.
Punem amestecul pe foc mic pana începe sa se ingroase.
Pentru crema topim ciocolata pe baie de aburi.
Mixam frișca lichida pana începe sa prindă fermitate.
Adăugăm mascarpone peste frișca,apoi ciocolata alba topita si răcită si extractul de vanilie si amestecam pentru incorporare.
Însiropam primul blat,adăugăm 1/3 din crema de mascarpone,apoi jumatate din jeleul de cirese.
Punem cel de-al doilea blat,il insiropam,punem inca 1/3 din crema de mascarpone si restul de jeleu de cirese.
Acoperim cu ultima felie de blat,pe care o insiropam si distribuim crema de mascarpone rămasă.
Incalzim frișca lichida-doar o înfierbântam,nu trebuie sa dea in clocot.
Tocam ciocolata marunt si turnam frișca încălzită peste ea.
O lăsam timp de 5 minute fara sa amestecam,apoi folosim un tel pentru omogenizare.
Lăsam glazura sa ajungă la temperatura camerei,apoi o turnam in mijlocul tortului.
Ornam tortul cu cireșele ramase sau dupa preferința.
Il servim dupa cca. 5 ore petrecute in frigider.
Pofta buna!










Comentarii

Postări populare