Placinta cu cirese


Sa fiu sincera,placinta asta m-a surprins intr-un mod tare placut.
Am facut-o ca sa nu irosesc aluatul rămas de la tarta cu capsuni si rubarba.
Si pentru ca aveam in frigider niste cirese dolofane pe care nu le mânca nimeni,am zis sa le reciclez in acest scop.
A ieșit un desert minunat care,servit cald alături de o cupa de inghetata de vanilie va face papilele sa topaie de bucurie!😃

Ingrediente:

Pentru crusta:

350 g faina
230 g unt rece
6 linguri apa rece
1 lingura zahar
1/2 lingurița sare

Pentru umplutura:

700 g cirese(curățate de sâmburi)
4 linguri zahar
1 lingura amidon

Pentru finisare:

1 galbenus de ou
2 linguri lapte
2 linguri zahar brun


Mod de preparare:

Punem intr-un robot faina,zaharul si sarea.
Adăugăm untul tăiat cuburi si pulsam de câteva ori pana obținem firimituri.
Adăugăm apa rece ca gheata pana legam aluatul.
Punem aluatul in folie alimentara si il introducem in frigider timp de 1 ora.
Împărțim aluatul in 2 bucati.
Întindem 2 discuri de aluat.
Punem primul disc intr-o forma pentru placinta si adăugăm cireșele amestecate cu zahar si amidon.
Acoperim cu cel de-al doilea disc si sigilam marginile.
Batem galbenusul cu lapte,ungem placinta deasupra si presăram zahar brun.
O crestam din loc in loc pentru a avea pe unde sa iasă aerul.
Introducem forma in cuptorul încins la 200 grade C timp de 45 minute sau pana se rumeneste putin deasupra.
Servim placinta calda cu sos de vanilie alături sau o cupa de inghetata.
Pofta buna!



Comentarii

Postări populare