Mancare de rosii cu carne de pui


O mancarica ușoară,de vara,care se face foarte simplu,rapid si cu ingrediente la îndemâna.

Ingrediente:

1 kg rosii coapte
1/2 kg carne de pui
2 cepe mari
1 ardei gras 
1 morcov
5 linguri ulei de masline
2 linguri faina
1 lingura pasta de rosii 
1 lingura zahar
1 crenguta de cimbru
250 ml apa
sare
piper 

Mod de preparare:

Tocam marunt ceapa,morcovul si ardeiul.
Carnea de pui o tăiem in bucati mai mici.
Încingem uleiul intr-o cratiță si adăugăm carnea,pe care o rumenim uniform.
Adăugăm legumele tocate marunt.
Amestecam si adăugăm pasta de rosii si roșiile tocate cuburi.
Fierbem mancarea cca. 5 minute si adăugăm apa,zaharul si crenguta de cimbru.
Potrivim de sare si piper si mai fierbem mancarea la foc mic timp de 30 minute.
La final amestecam faina cu putina apa si turnam amestecul in mancare,amestecând energic pentru a nu ramane cocoloase.
Mai fierbem mancarea cat sa se ingroase putin apoi stingem focul.
Servim cu mare pofta pentru ca e delicioasa!
Pofta buna! 


Comentarii

Postări populare