Chec cu ciocolata si cirese


N-am mai dat cu lunile pe aici...am un copil de doar 2 luni,si inca unul de aproape 3 ani,deci am scuze!
Aseara insa am facut pe viteaza:am copt un chec cu ciocolata si cirese,plus o tarta cu capsuni si rubarba si o placinta cu cirese...am vrut sa compensez perioada in care am fost însărcinată si nu prea am bagat in seama cuptorul!sa vedem insa,cine le mananca!al meu sot a plecat de dimineata si se mai întoarce peste 1 săptămana,iar eu sa le dau gata pe toate,nici o șansa.
Mai trag speranțe ca o sa vina sora-mea in weekend,mai dau o fuga pe la socri si aia e!
Destul cu vorba,sa va dau si reteta care este preluată din noul numar al revistei Good Food,preferata mea.

Ingrediente:

200 g unt 
200 g zahar
100 g ciocolata neagra
140 g cirese(samburele indepartat)
140 g faina
3 oua
2 linguri lapte
1 plic praf de copt
1 lingurița extract de vanilie
1 lingurița extract de migdale

Mod de preparare:

Încingem cuptorul la 190 grade C.
Mixam untul moale cu zaharul pana obținem o crema aerata si pufoasa.
Adăugăm ouăle pe rand,amestecând bine dupa fiecare ou adăugat.
Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt.
Adăugăm laptele,extractul de vanilie si cel de migdale.
Amestecam pentru incorporare si la final adăugăm ciocolata tocata bucatele.
Pregătim o forma de chec pe care o tapetam cu hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitie in forma,adăugăm cireșele tavalite prin faina si apoi turnam compozitia rămasă.
Coacem checul timp de 1 ora sau pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lăsam checul sa se răcească complet in forma,apoi il scoatem,il pudram cu zahar pudra si il servim cu mare pofta.
Pofta buna!



Comentarii

Postări populare